Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητοί γονείς και δάσκαλοι,
ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις της Τετάρτης και της Παρασκευής.Και αν την Τετάρτη το απόγευμα οι ομιλίες και η συζήτηση ήταν, το λιγότερο,ενδιαφέρουσες,την Παρασκευή η παρουσίαση και η εφαρμογή των ασκήσεων του προγράμματος COMPASS ήταν αποκαλυπτικές.Θεωρώ ότι, με την εξαιρετική εμψύχωση της κυρίας Σοφίας Συμεωνίδου, καταλάβαμε όλοι οι συμμετέχοντες πόσο καθοριστικό ρόλο
μπορεί να παίξει η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της μικρής κοινωνίας του σχολείου μας.
Και βέβαια εννοώ την επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά μας,των παιδιών με τους δασκάλους και φυσικά των γονιών με τους δασκάλους.Η αλληλεγγύη,η κατανόηση και η συνεργασία που μπορούν να προκύψουν από αυτή μόνο να μας ωφελήσουν μπορούν.Προβάλλετε την παραπάνω προοπτική στην ευρύτερη κοινωνία και δείτε πώς ανοίγονται ενδιαφέρουσες προοπτικές!
Ευχαριστούμε την οργάνωση ΑΡΣΙΣ και τις συνεργάτιδές της για τις παρουσιάσεις και την εφαρμογή των δύο προγραμμάτων.
                 Γιόλα Κουτσοπούλου


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"Τα παιδιά σας δεν σας ανήκουν. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή. Έρχονται στη ζωή με τη βοήθειά σας, αλλά όχι από σας και παρόλο που είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας. Μπορείτε να τα δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες. Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, όχι όμως και την ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ούτε στα όνειρά σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να τα μοιάσετε, αλλά μην γυρεύετε να κάνετε αυτά να σας μοιάσουν, γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω και δεν σταματά στο χθες. Εσείς είστε τα τόξα, απ' όπου τα παιδιά σαν ζωντανά βέλη θα τιναχτούν μπροστά." 

(Khalil Gibran, λιβανέζος ποιητής) 

από Γιάννα Παπαδοπούλου