Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015


Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια ενημέρωσης και λειτουργίας  του συλλόγου μας σας καλούμε στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14/10 και ώρα 6μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα μετατεθεί για την Τετάρτη, 21/10 στις 6μ.μ., με όσους είναι παρόντες.
*Σας θυμίζουμε: Σύλλογος είμαστε ΟΛΟΙ μας και επομένως τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!            
         

Μετά το τέλος της συνέλευσης θα ακολουθήσει μια μικρή γιορτή με καφέ και κουλουράκια, ώστε να καλωσορίσουμε και να υποδεχτούμε τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης για να γνωριστούμε όλοι λίγο καλύτερα… 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015


Καλή σχολική χρονιά!

Ελπίζουμε και φέτος να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια - ώστε και να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε... αλλά και να περνάμε και καλά :-)

Καλή αρχή λοιπόν και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015



"Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός, γιατί είσαι μοναδικός!"


Ευχαριστούμε για τη θερμή σας ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας 
για την εκδήλωση - παρουσίαση του πρότζεκτ μας με θέμα 
"ενάντια στο ρατσισμό - σεβασμός στη διαφορετικότητα" !
Ελπίζουμε πως - παρά τα τεχνικά προβλήματα - κάτι είχε να σας δώσει...

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με το  διευθυντή και τον κύριο Αναστάσιο Σαλονικίδη, δάσκαλο του σχολείου μας, σας προσκαλούν σε διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό, στα πλαίσια του πρότζεκτ «ενάντια στο ρατσισμό – με σεβασμό στη διαφορετικότητα» που πραγματοποιείται στο σχολείο μας:

Την Τρίτη,  12/5/2015 στις 18:00:

Μια ομάδα εθελοντών της ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο των συναντήσεων του Συλλόγου Γονέων του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης μια βιωματική δραστηριότητα με θέμα τη διαφορετικότητα.
Πιστή στο όραμα μιας κοινωνίας που σέβεται και προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί από τον Οκτώβρη του 2014 το πρόγραμμα «Δράσεις ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Cοmpass και Compasito» χρηματοδοτούμενο από το EEA Grants, μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες».
Στόχος του προγράμματος αποτελεί η προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονία, σε συλλόγους γονέων και στην κοινότητα.
Το εγχειρίδιο Compass αποτελεί το επίσημο εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και επιχειρεί μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες γύρω από ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υπεράσπισή τους στην καθημερινή ζωή.

  •   Στην παρουσίαση μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 άτομα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση.

Την Τετάρτη, 13/5/2015 στις 18:00:

”Ελάτε με άνετα ρούχα και παπούτσια να παίξουμε και να αισθανθούμε τον εκφοβισμό.”
  • Παρουσίαση: Αναστάσιος Σαλονικίδης, δάσκαλος



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015


ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

     Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα τεθούν σε λειτουργία Σχολές Γονέων, στο πλαίσιο των οποίων αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

     Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε:

    Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις  και ευκαιρίες για προβληματισμό.

     Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων. Τα τμήματα γίνονται, συνήθως, ένα απόγευμα την εβδομάδα και διαρκούν μέχρι να συμπληρωθούν οι ώρες της κάθε ενότητας (8 συναντήσεις για τις 25ωρες ενότητες και 16 για τις 50ωρες ενότητες).

     
     Στο σχολείο μας και με τη συναίνεση του διευθυντή η Σχολή Γονέων θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα, 6μμ-8:30μμ (περίπου, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη επιβεβαίωση για το ωράριο) στην αίθουσα εκδηλώσεων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
    Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να ενημερωθούν στο τηλέφωνο που σας δόθηκε με το ενημερωτικό σημείωμα (Τετάρτη,4/2). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

     

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτό σχολείο το απόγευμα

Γεια χαρά...

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από την Τρίτη, 20/1 και κάθε Τρίτη το σχολείο θα είναι ξανά ανοιχτό το απόγευμα από τις 6μμ - 8μμ. 
Σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων για επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση και κουβέντα.


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015






Χρόνια Πολλά και Όμορφα, με πολλά χαμόγελα, υγεία και ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά!!!