Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015


ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

     Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα τεθούν σε λειτουργία Σχολές Γονέων, στο πλαίσιο των οποίων αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

     Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε:

    Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις  και ευκαιρίες για προβληματισμό.

     Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων. Τα τμήματα γίνονται, συνήθως, ένα απόγευμα την εβδομάδα και διαρκούν μέχρι να συμπληρωθούν οι ώρες της κάθε ενότητας (8 συναντήσεις για τις 25ωρες ενότητες και 16 για τις 50ωρες ενότητες).

     
     Στο σχολείο μας και με τη συναίνεση του διευθυντή η Σχολή Γονέων θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα, 6μμ-8:30μμ (περίπου, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη επιβεβαίωση για το ωράριο) στην αίθουσα εκδηλώσεων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
    Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να ενημερωθούν στο τηλέφωνο που σας δόθηκε με το ενημερωτικό σημείωμα (Τετάρτη,4/2). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.