Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με το  διευθυντή και τον κύριο Αναστάσιο Σαλονικίδη, δάσκαλο του σχολείου μας, σας προσκαλούν σε διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό, στα πλαίσια του πρότζεκτ «ενάντια στο ρατσισμό – με σεβασμό στη διαφορετικότητα» που πραγματοποιείται στο σχολείο μας:

Την Τρίτη,  12/5/2015 στις 18:00:

Μια ομάδα εθελοντών της ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο των συναντήσεων του Συλλόγου Γονέων του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης μια βιωματική δραστηριότητα με θέμα τη διαφορετικότητα.
Πιστή στο όραμα μιας κοινωνίας που σέβεται και προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί από τον Οκτώβρη του 2014 το πρόγραμμα «Δράσεις ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Cοmpass και Compasito» χρηματοδοτούμενο από το EEA Grants, μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες».
Στόχος του προγράμματος αποτελεί η προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονία, σε συλλόγους γονέων και στην κοινότητα.
Το εγχειρίδιο Compass αποτελεί το επίσημο εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και επιχειρεί μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες γύρω από ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υπεράσπισή τους στην καθημερινή ζωή.

  •   Στην παρουσίαση μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 άτομα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση.

Την Τετάρτη, 13/5/2015 στις 18:00:

”Ελάτε με άνετα ρούχα και παπούτσια να παίξουμε και να αισθανθούμε τον εκφοβισμό.”
  • Παρουσίαση: Αναστάσιος Σαλονικίδης, δάσκαλος



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.