Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μάθαμε ότι:

    Αυτό το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., Αριστοτέλους στο Άγαλμα Βενιζέλου,θα γίνει κινητοποίηση για τα προβλήματα της παιδείας, με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά που θα οργανωθεί με συλλογική ευθύνη των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων, των γονέων, του φοιτητικού και του μαθητικού κινήματος. Η κινητοποίηση θα οργανωθεί στη βάση των οξυμένων προβλημάτων κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το στοίβαγμα των μαθητών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, υποχρηματοδότηση των σχολείων, 30αρια τμήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις, για τα προβλήματα όλων των ειδικοτήτων των αναπληρωτών και των σχολείων ειδικής αγωγής και το σχέδιο «Αθηνά».

Γιόλα Κουτσοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Εχθές, την ίδια ώρα που κόσμος συγκεντρώνονταν στην Αριστοτέλους για να διαδηλώσουν εναντίον των σχεδίων κατά της Παιδείας, άλλος κόσμος μαζεύονταν στην ΧΑΝΘ, για να διαδηλώσουν εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού Χαλκιδικής και Κιλκίς.Οι δύο πορείες, που κάποια στιγμή ενώθηκαν, ήταν μεγαλειώδεις.
    Αποδείξαμε οτι έχουμε φωνή και σθένος όταν αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα:
    δικαίωμα στην Παιδεία-στη γνώση,δικαίωμα στη φύση, στο νερό, στη ζωή.
    Επιτέλους, πρέπει η ολιγαρχική και αλλαζονική εξουσία να καταλάβει οτι δεν είμαστε νούμερα σε εκλογικούς καταλόγους. Δεν είμαστε αριθμοί φορολογικού μητρώου. Δεν είμαστε νούμερα σε στατιστικούς πίνακες.
    Είμαστε άνθρωποι με όνειρα, με φιλοδοξίες, με ανάγκες.
    Επιτέλους, είμαστε Άνθρωποι...

    Αγγελική Παναγιωτίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή